top of page
  • Foto van schrijverManuël Soumahu

De kantoortuin

Tja, waar anders kun je vandaag de dag over mijmeren dan ‘toen alles nog gewoon was’.

Dan denk ik bijvoorbeeld aan eerste kerstdag, wanneer we met de hele familie samenkomen.

Dat samenkomen heeft door de jaren heen de omvang van een klein event gekregen, van zo’n 50 personen. De huidige realiteit is echter dat we niet in groepen samen komen. Daar verlang ik wel naar en dat is wat ik mis. Het samen zijn, samen lachen, praten, geinen, mieren, ……… kortom, de gezelligheid.


Ja, gezelligheid! Daar denk je in eerste instantie niet aan bij een kantoortuin. En toch… in een kantoortuin is er rumoer, geouwehoer, hoor je het getyp, en gezeur. Tijdens kerst geeft een verlichte kerstboom sfeer aan de tuinen, is de sfeer extra gemoedelijk en klinkt er misschien zelfs een kerstliedje. Maar nu is het in de meeste tuinen al maanden stil en de gezelligheid, die toch door mensen gemaakt wordt, ver te zoeken.

Gelukkig kan ik thuiswerken, voel ik me fysiek en mentaal goed. En ondanks dat mis ik het, de kantoortuin.


Maar laten we vooruitkijken. We laten 2020 achter ons en 2021, met al zijn uitdagingen, ligt voor ons. Het speelveld is sinds maart 2020 in sneltreinvaart aan het veranderen. Naar mijn mening zit de kracht in het samen veranderen, samen vooruit kijken, samen bouwen aan morgen. Niet wegkruipen achter je eigen bureau in je Home Office maar samen zowel binnen, als buiten de eigen organisatie. Meer dan ooit de connectie op basis van partnership en verbinding zoeken als platformorganisatie.

De tuin is misschien zo gek nog niet.

19 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page